از خواص و خوصیات مروارید میتوان گفت که جسم سخت و درخشانی است که در بافت نرم (مخصوصاً گوشته) یک نرم تن زنده پوسته دار یا جانور دیگری مانند صدف ها و برخی نرم تنان تولید می شود.
مروارید های طبیعی
مرواریدهای طبیعی تقریباً ۱۰۰٪ کربنات کلسیم و کنچیولین هستند. تصور می شود که مرواریدهای طبیعی تحت مجموعه ای از شرایط تصادفی زمانی که یک مزاحم میکروسکوپی یا انگل وارد یک نرم تن دوکفه ای شده و در داخل پوسته مستقر می شود، تشکیل می شوند. نرم تن که توسط مزاحم تحریک می شود، کیسه مرواریدی از سلول های بافت گوشته خارجی تشکیل می دهد و کربنات کلسیم و کنچیولین ترشح می کند تا محرک را بپوشاند. این فرآیند ترشح بارها تکرار می شود و در نتیجه یک مروارید تولید می شود. مرواریدهای طبیعی اشکال مختلفی دارند و مرواریدهای کاملاً گرد نسبتاً کمیاب هستند.
به طور معمول، تشکیل یک مروارید طبیعی شامل یک ناحیه مرکزی قهوهای است که توسط کربنات کلسیم ستونی (معمولاً کلسیت، گاهی اوقات آراگونیت ستونی) و یک ناحیه بیرونی زرد تا سفید متشکل از ناکر (آراگونیت جدولی) تشکیل شده است. در یک مقطع مروارید مانند نمودار، این دو ماده متفاوت دیده می شود.
از دیگر خواص و خوصیات مروارید طبیعی میتوان به این مورد اشاره کرد که این سلولها که در بافت پیوندی گوشته جاسازی شدهاند، ممکن است زنده بمانند و یک جیب کوچک تشکیل دهند که در آن به ترشح کربنات کلسیم، محصول طبیعی خود ادامه میدهند. کیسه مروارید نامیده می شود و با گذشت زمان با تقسیم سلولی رشد می کند. سلول های بافت گوشته جوان، با توجه به مرحله رشد خود، کربنات کلسیم ستونی را از سطح داخلی کیسه مروارید ترشح می کنند. با گذشت زمان، سلول های گوشته خارجی کیسه مروارید به تشکیل آراگونیت جدولی ادامه می دهند. هنگامی که انتقال به ترشح ناکری رخ می دهد، سنگریزه قهوه ای با یک پوشش ناکری پوشیده می شود. در طی این فرآیند، به نظر می رسد کیسه مروارید به داخل پوسته حرکت می کند. با این حال، کیسه در واقع در موقعیت نسبی اولیه خود در بافت گوشته باقی می ماند در حالی که خود پوسته رشد می کند. بعد از چند سال، یک مروارید تشکیل می شود و ممکن است صدف آن توسط یک صیاد خوش شانس مروارید پیدا شود.
مروارید های پرورشی
مرواریدهای پرورشی پاسخ پوسته به ایمپلنت بافتی هستند. یک تکه کوچک از بافت گوشته (به نام پیوند) از پوسته اهداکننده به پوسته گیرنده پیوند زده میشود و باعث میشود یک کیسه مروارید تشکیل شود که در آن بافت کربنات کلسیم را رسوب میدهد. روشهای مختلفی برای تولید مرواریدهای پرورشی وجود دارد: استفاده از پوستههای آب شیرین یا آب دریا، پیوند به گوشته یا گناد، و افزودن یک مهره کروی به عنوان هسته. بیشتر مرواریدهای کشت شده در آب شور با مهره ها رشد می کنند. نام های تجاری مرواریدهای پرورشی: آکویا (阿古屋)، دریای جنوب سفید یا طلایی و تاهیتی سیاه. اکثر مرواریدهای پرورشی بدون مهره در پوسته های آب شیرین در چین به صورت گوشته رشد می کنند و به عنوان مرواریدهای پرورشی در آب شیرین شناخته می شوند.
مرواریدهای پرورشی را می توان با بررسی اشعه ایکس از مرواریدهای طبیعی تشخیص داد.مرواریدهای کشت شده هسته دار اغلب «پیش ساخته می شوند» زیرا تمایل دارند از شکل هسته کاشته شده پیروی کنند. پس از قرار دادن یک مهره در صدف، چند لایه در اطراف مهره ترشح می کند. مروارید کشت شده حاصل را می توان در عرض ۱۲ تا هجده ماه برداشت کرد.
هنگامی که یک مروارید پرورشیافته با هسته مهرهای تحت اشعه ایکس قرار میگیرد، ساختاری متفاوت از یک مروارید طبیعی نشان میدهد (تصویر بالا را ببینید). مروارید پرورشی مهرهای، مرکز جامد و بدون حلقههای رشد متحدالمرکز را نشان میدهد، در حالی که مروارید طبیعی مجموعهای از حلقههای رشد متحدالمرکز را نشان میدهد. یک مروارید پرورشی بدون مهره (چه منشا آب شیرین یا آب شور) ممکن است حلقههای رشد را نشان دهد، اما همچنین یک حفره مرکزی پیچیده را نشان میدهد که شاهد اولین استارت کیسه مروارید جوان است.
مروراید های بدلی
برخی از مرواریدهای بدلی (که به آنها مروارید صدفی نیز می گویند) به سادگی از مروارید، مرجان یا صدف صدفی ساخته شده اند، در حالی که برخی دیگر از شیشه ساخته شده اند و با محلولی حاوی فلس های ماهی به نام Essence d’Orient پوشیده شده اند. اگرچه مرواریدهای بدلی ظاهر خوبی دارند، اما وزن یا صافی مرواریدهای واقعی را ندارند و درخشندگی آنها نیز به شدت کم می شود.
شناسایی مروارید از بدل های آن
مثل همه گوهر ها برای مروارید نیز در بازار بدلهای وجود دارد.برای شناسایی،ابتدا باید تفاوت بین مروارید های طبیعی و پرورشی را بدانیم.زیرا تفاوت های فاحشی در قیمت آنها وجود دارد.
تفاوت بین مروارید های طبیعی و مروارید های پرورشی: از نظر ظاهری تفاوت چندانی بین مروارید های پرورشی و طبیعی وجود ندارد و تمایز و تشخیص آنها از یکدیگر بسیار دشوار است.گاهی چگالی آنها می تواند کک کننده باشد، چون چگالی مروارید پرورشی بیشتر از۲٫۷۳ و چگالی مروارید طبیعی کتر از این مقدار است.گاهی اوقات بررسی با اشعه ایکس میتواند موثر واقع شود.مروارید های پرورشی در زی نور ماوراء بنفش تابشی زرد رنگ و زیر تابش اشعه ایکس از خود نور سبز زنگی را انتشار می دهند،ولی این عکس العمل ها خیلی قابل اطمینان نیستند.روش مطمئن برای تشخیص این دو مروارید از هم بررسی ساختمان درونی آنهاست.مروارید های طبیعی دارای لایه های متحدالمرکز هستند در حالی که ساختمان مروارید های پرورشی به شکل یک هسته در مرکز و چند لایه اطراف آنها دیده می شود.این روش ها برای مروارید های سوراخ دار وبدون سوراخ انجام می شود.
بدلهای مروارید:
اوپرکولوم
اوپریکیولم که اشتباا آن را چشم گربه ای چینی می نامند،شکلی شبیه به مروارید نصف شده دارد و در واقع یک حلزون دریایی قوسدار است که در سواحل استرالیا یافت می شود و از آن به عنوان وسایل زینتی استفاده می شودو در اروپا و آمریکا به خوبی شناخته شده نیست.
مادر مروارید( صدف) Mother of pearl Mollusk
حتما مطالعه کنید : خواص و خوصیات مروارید قسمت اول
لایه داخلی یک صدف و یا حلزون دریایی که بازی زنگین کمانی دارد.رنگ اصلی آن ها معمولا سفید است و در صدف های تاهیتی معمولا مادر مروارید (صدف) سیاه رنگ است و به عنوان وسایل زینتی در ساعت،دگمه سر دست،دسته چاقو و اسلحه و جواهرات دیگر به کار برده می شود.
حتما مطالعه کنید : فواید و خصوصیات سنگ زمرد
شناسایی مروارید از بدل های آن
مثل همه گوهر ها برای مروارید نیز در بازار بدلهای وجود دارد.برای شناسایی،ابتدا باید تفاوت بین مروارید های طبیعی و پرورشی را بدانیم.زیرا تفاوت های فاحشی در قیمت آنها وجود دارد.
تفاوت بین مروارید های طبیعی و مروارید های پرورشی: از نظر ظاهری تفاوت چندانی بین مروارید های پرورشی و طبیعی وجود ندارد و تمایز و تشخیص آنها از یکدیگر بسیار دشوار است.گاهی چگالی آنها می تواند کک کننده باشد، چون چگالی مروارید پرورشی بیشتر از۲٫۷۳ و چگالی مروارید طبیعی کتر از این مقدار است.گاهی اوقات بررسی با اشعه ایکس میتواند موثر واقع شود.مروارید های پرورشی در زی نور ماوراء بنفش تابشی زرد رنگ و زیر تابش اشعه ایکس از خود نور سبز زنگی را انتشار می دهند،ولی این عکس العمل ها خیلی قابل اطمینان نیستند.روش مطمئن برای تشخیص این دو مروارید از هم بررسی ساختمان درونی آنهاست.مروارید های طبیعی دارای لایه های متحدالمرکز هستند در حالی که ساختمان مروارید های پرورشی به شکل یک هسته در مرکز و چند لایه اطراف آنها دیده می شود.این روش ها برای مروارید های سوراخ دار وبدون سوراخ انجام می شود.
برای مشاهده دیگر خواص و خوصیات مروارید می توانید این مقاله را مطالعه کنید : خواص و خصویات مروارید بخش ۱
1 نظر در “خواص و خصوصیات مروارید (قسمت دوم)”
نظرات بسته شده اند